Lyxig cheesecake med löjrom och räkor
Ingredienser
- 4 st gelatinblad
- 200 g kavring
- 75 g smält smör
- 1 dl crème fraiche
- 300 g philadelphiaost naturell
- ½ finhackad rödlök
- 80 gram löjrom/stenbitsrom
- 1 tsk rivet citronskal
- 1 tsk citronsaft
- Salt och vitpeppar
Garnering:
- Ca 300 gram räkor med skal
- 1 dl finhackad gräslök
- Skivade rädisor
Gör så här
- Klä fyra små pajformar med löstagbar kant (ca10 cm i diameter) med plastfolie.
- Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i ca 5 min så gelatinet sväller och blir mjukt.
- Mixa kavringen i matberedare och tillsätt det smälta smöret. Tryck ut smulorna i botten av formarna.
- Rör ihop crème fraiche, philadelphiaost, rödlök, rom, citronskal och citronsaft till en kräm. Smaka av med salt och vitpeppar.
- Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur dem och smält dem på svag värme med lite av vattnet. Blanda ner det smälta gelatinet i crème fraiche krämen.
- Bred ut fyllningen över kavringsbotten. Låt stå kallt i minst 3 timmar eller tills fyllningen stelnar. Skala räkorna.
- När fyllningen har stelnat, lyft försiktigt upp cheesecaken med hjälp av plastfolien.
- Strö gräslök över pajerna. Blöt en kniv i varmt vatten och skär upp i små tårtbitar. Garnera med räkor och rädisor.
Vad tycker du om snitten?