Godasnittars första dessert tips! Självklart blir det ett pannacotta recept – min egna favoritdessert både att äta och att bjuda på!
Ingredienser:
ca 10 st
3 dl vispgrädde
1 gelatinblad
1 vaniljstång
3 msk socker
200 g hallon
1 dl koncentrerad flädersaft
Gör så här:
1. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten så att hela gelatinbladet täcks av vatten i ca 5 min.
2.Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna med en kniv. Blanda vaniljfröna med grädde, socker och de hela vaniljstängerna i en kastrull och koka upp.
3. Lyft upp gelatinbladet ur vattnet och tillsätt i grädden så att gelatinbladet smälter. Rör till en slät smet.
4. Släng vaniljstången innan du häller upp smeten i små glas eller skålar. Ställ därefter in glasen/skålarna i kylen för att stelna i minst tre timmar.
5. Marinera under tiden hallonen i flädersaften. Fyll glasen till bredden med hallonen strax före servering,
Vad tycker du om snitten?