En spännande och vacker snitt!
Ingredienser
Räcker till cirka 20 stycken rullar
- 1 stor eller 2 mindre purjolökar
- 200 g grönmögelost tex. Kvibille ädel
- 100 g philadelphia naturell
- 2 msk kallt vatten
- 6 krossade crostini
- Tandpetare
Gör så här
- Koka upp lätt saltat vatten i en stor kastrull.
- Skär bort ändarna på purjolöken. Gör ett snitt på längden på löken så att du enkelt kan ta av bladen ett och ett. Halvera samtliga blad.
- Mixa philadelphia, grönmögelost samt vatten till en slät kräm med en stavmixer.
- Koka purjobladen 4 min. Häll av och lägg dem i en bunke med iskallt vatten.
- Ta upp och torka av bladen. Lägg upp de på en skärbräda eller liknande.
- Klicka eller spritsa en liten klick ostkräm på varje purjoblad. Rulla ihop till en rulle.
- Stick i en tandpetare i rullen och strö över lite krossad crostini.
Vad tycker du om snitten?