Snitten som imponerar på gästerna – både smakmässigt och utseendemässigt!
Ingredienser:
ca 16 st
Ett paket parmaskinka (8 skivor)
ca 1/2 dl kesella
ca 1/2 dl tärnad honungsmelon
1-2 msk pinjenötter
Knäckformar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skär bort fettranden på skinkan och dela varje skiva i två delar.
3. Forma små korgar av skinkan i knäckformarna.
4. Ställ in skinkkorgarna i ugnen i ca 10-15 min tills skinkan fått fin färg och stelnat till.
5. Rosta pinjenötterna i torr panna och tärna melonen i små bitar.
6. När korgarna svalnat klicka i en liten klick kesella i korgarna.
7. Garnera med några små melonbitar och några rostade pinjenötter. Njut!
kate
Hej!
Hur länge håller sig parma-snittarna? Hur långt innan gästerna kommer kan man ha dem klara? kan man förbereda själva parmakorgen en dag innan eller blir den torr eller tappar formen då?