Det finns en oändlig mängd snabba o enkla snittar att göra. Antingen gör man några få varianter som tilltugg till drinken eller en hel massa sorter till en buffe. I detta exempel gjorde jag sju olika varianter som jag hade som del av en brunch buffe.
- Syltlök och rostbiff
Rulla en bit rostbiff och toppa med en syltlök, fäst med en tandpetare.
- Fetaost, vattenmelon och mynta
Gör kuber av fetaost och vattenmelon. Fetaost i botten, vattenmelon i mitten och ett myntablad på toppen fästs med en tandpetare.
- Cocktailtomat,basilika och mini mozarella
Halvera tomaterna. Bottna med en tomat så står den bra, sen ett basilika blad och överst en mini mozarella.
- Prästost och vindruva
Snittens snitt 🙂 en ostkub toppas med en vindruva.
- Salami, herrgårdost och cornichon
En kub salami, en kub ost och en minigurka (en cornichon) blir en god kombination.
- Valnötter med ädelostkräm
Blanda 75 g philadelphiaost med 50 g ädelost till en slät kräm. Klicka ut lite kräm på en valnöt och tryck försiktigt ihop den med en annan nöt. Denna mängd kräm räcker till ca 24 st (dvs 48 nötter).
Vad tycker du om snitten?