Godare än såhär blir det nog inte!

 

Ingredienser:

Bottnar:
500 g mandelmassa
2 äggvitor

Smörkräm:
2 äggulor
150 g smör
2 1/2 dl florsocker
4 tsk vaniljsocker
2 tsk kakao

Topping:
200 g mörk choklad

Gör såhär:

1. Riv mandelmassan och blanda i äggvitorna. Klicka ut små högar till bottnar.

2. In i ugnen, 150 grader i ca 15 min tills de är lite fint gyllenbruna.

3. Rör äggulorna och smöret smidigt. Tillsätt florsocker, vaniljsocker samt kakao.

4. Bred på ett ordentligt lager med smörkräm på de avsvalnade bottnarna (annars smälter krämen). Ställ biskvierna i frysen en stund.

5. Smält chokladen och doppa topparna i chokladen. Ställ därefter svalt.

6. Dags att äntligen få smaka! Ät direkt eller frys in dem till ett senare tillfälle.

 

 

Vad tycker du om det här receptet?
  • En favorit! (0)
  • Väldigt gott (6)
  • Helt okej (0)
  • Inget för mig (0)