Lyxig cheesecake med löjrom och räkor


Ingredienser

  • 4 st gelatinblad
  • 200 g kavring
  • 75 g smält smör
  • 1 dl crème fraiche
  • 300 g philadelphiaost naturell
  • ½ finhackad rödlök
  • 80 gram löjrom/stenbitsrom
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 tsk citronsaft
  • Salt och vitpeppar

Garnering:

  • Ca 300 gram räkor med skal
  • 1 dl finhackad gräslök
  • Skivade rädisor

Gör så här

  1. Klä fyra små pajformar med löstagbar kant (ca10 cm i diameter) med plastfolie.
  2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i ca 5 min så gelatinet sväller och blir mjukt.
  3. Mixa kavringen i matberedare och tillsätt det smälta smöret. Tryck ut smulorna i botten av formarna.
  4. Rör ihop crème fraiche, philadelphiaost, rödlök, rom, citronskal och citronsaft till en kräm. Smaka av med salt och vitpeppar.
  5. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur dem och smält dem på svag värme med lite av vattnet. Blanda ner det smälta gelatinet i crème fraiche krämen.
  6. Bred ut fyllningen över kavringsbotten. Låt stå kallt i minst 3 timmar eller tills fyllningen stelnar. Skala räkorna.
  7. När fyllningen har stelnat, lyft försiktigt upp cheesecaken med hjälp av plastfolien.
  8. Strö gräslök över pajerna. Blöt en kniv i varmt vatten och skär upp i små tårtbitar. Garnera med räkor och rädisor.
Vad tycker du om det här receptet?
  • En favorit! (1)
  • Väldigt gott (0)
  • Helt okej (1)
  • Inget för mig (0)