Ett matigt och mumsigt tilltugg till buffen

Ingredienser:

Ca 20 minipizzor

1 pizza kit med tomatsås
2 mozzarella ostar
10-12 skivor tunn god salami (förslagsvis Milano)
ca 15 gröna oliver utan kärnor
Pinjenötter

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 250 grader och halvera salamiskivorna. Lägg ut skivorna på ett bakpålåtspapper.

2. Rosta i ugnen någon minut (3-6 min, beroende på ugn) så de blir torra och krispiga. OBS! Ha koll på ugnen, gå inte iväg och gör något annat under tiden, de då fort kan brännas. Låt kallna på galler.

3. Justera ugnen enligt instruktinerna på pizzakitet. Gör minipizzor, använd ett glas eller liknande för att stansa ut dem.

4. Bred på tomatsåsen. Skär mozzarellan i tunna mindre bitar och lägg på pizzan.

5. Skiva oliverna och fördela på pizzorna och toppa med pinjenötter. In i ugnen!

6. När pizzorna är klara, dekorera varje pizza med ett salamichips.

 

Vad tycker du om det här receptet?
  • En favorit! (25)
  • Väldigt gott (2)
  • Helt okej (0)
  • Inget för mig (3)