En spännande och vacker snitt!


Ingredienser

Räcker till cirka 20 stycken rullar

  • 1 stor eller 2 mindre purjolökar
  • 200 g grönmögelost tex. Kvibille ädel
  • 100 g philadelphia naturell
  • 2 msk kallt vatten
  • 6 krossade crostini
  • Tandpetare

Gör så här

  1. Koka upp lätt saltat vatten i en stor kastrull.
  2. Skär bort ändarna på purjolöken. Gör ett snitt på längden på löken så att du enkelt kan ta av bladen ett och ett. Halvera samtliga blad.
  3. Mixa philadelphia, grönmögelost samt vatten till en slät kräm med en stavmixer.
  4. Koka purjobladen 4 min. Häll av och lägg dem i en bunke med iskallt vatten.
  5. Ta upp och torka av bladen. Lägg upp de på en skärbräda eller liknande.
  6. Klicka eller spritsa en liten klick ostkräm på varje purjoblad. Rulla ihop till en rulle.
  7. Stick i en tandpetare i rullen och strö över lite krossad crostini.

Vad tycker du om det här receptet?
  • En favorit! (4)
  • Väldigt gott (7)
  • Helt okej (0)
  • Inget för mig (0)