Goda Snittar

Recepten på de godaste snittarna

Chark

Parmakorgar med melon och pinjenötter

Parmakorgar med melon och pinjenötter

Parmakorgar med melon och pinjenötter

Snitten som imponerar på gästerna – både smakmässigt och utseendemässigt!

 

Ingredienser:

ca 16 st

Ett paket parmaskinka (8 skivor)
ca 1/2 dl kesella
ca 1/2 dl tärnad honungsmelon
1-2 msk pinjenötter
Knäckformar

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skär bort fettranden på skinkan och dela varje skiva i två delar.
3. Forma små korgar av skinkan i knäckformarna.
4. Ställ in skinkkorgarna i ugnen i ca 10-15 min tills skinkan fått fin färg och stelnat till.
5. Rosta pinjenötterna i torr panna och tärna melonen i små bitar.
6. När korgarna svalnat klicka i en liten klick kesella i korgarna.
7. Garnera med några små melonbitar och några rostade pinjenötter. Njut!

 

Vad tycker du om det här receptet?
  • En favorit! (154)
  • Väldigt gott (30)
  • Helt okej (23)
  • Inget för mig (3)

1 Kommentar

  1. kate

    Hej!
    Hur länge håller sig parma-snittarna? Hur långt innan gästerna kommer kan man ha dem klara? kan man förbereda själva parmakorgen en dag innan eller blir den torr eller tappar formen då?

Vad tycker du om snitten?