Toppendessert att göra i minivarianter!

Ingredienser:

Ca 15 miniportioner (tex plast snapsglas)

5 dl vispgrädde
1 vaniljstång
6 msk socker
3 gelatinblad

2 dl hallon
lite florsocker

Gör såhär:

1. Dela och skrapa ur vaniljstången. Blanda detta med grädden och sockret i en kastrull.

2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Låt grädden sjuda i ett par minuter. Krama ur gelatinbladen och blanda ner i grädden.

3. Häll upp i portionsformar (fyll inte mer än att du får plats med garneringen) och låt stå kallt ett par timmar.

4. Tina hallonen om de är frysta. Spara några hallon hela. Mixa resten i en mixer och smaksätt med lite florsocker.

5. Häll på hallonsås vid servering och toppa med några hela hallon.

Vad tycker du om det här receptet?
  • En favorit! (7)
  • Väldigt gott (3)
  • Helt okej (1)
  • Inget för mig (2)