Perfekt som förrätt till nyår eller som ministubbar på buffen
Ingredienser:
För 6 stora (förrätt) eller 24 små (snittar)
12 skivor vitt formbröd (stor variant)
Smör att steka i
1 burk skagenröra
2 dl creme fraiche
Krossade ostbågar
1 burk löjrom
1 citron
1 finhackad röd lök
ca 24 handskalade räkor
Gör såhär:
1. Stansa ut rundlar ur brödskivorna. 4 per skiva för de små (förslagsvis med ett snapsglas), 1 per skiva för de större (förslagsvis med ett dricksglas).
2. Smörstek rundlarna på bågge sidorna tills de blir lagom krispiga.
3. Fördela skagenröra mellan två rundlar och tryck försiktigt ihop.
4. Använd en lilleman/smörkniv och bred ett tunt lager med creme fraiche på sidorna av rundeln (ej på lock eller botten).
5. Krossa ostbågarna till ett fint pulver. Rulla stubbarna i ostbågarna så att de blir gyllende gula.
6. Ställ stubbarna på ett fat och bred ett lite tjockare lager med creme fraiche på locket så det helt täcker.
7. Garnera med hackad lök, räkor, en skiva citron samt löjrom.
Inga Håkansson
En jättegod och festlig bjudrätt som alltid blir uppskattad.